logo_gha5

Hundsim

Vattenträning är en rolig, kontrollerad och avlastande träningsform som skonsamt bygger upp hundens styrka, kondition, balans, och rörlighet. Det är ett utmärkt sätt att förebygga skada/ohälsa och en hund med god grundstyrka och kondition har dessutom bättre marginaler om olyckan väl är framme.

 

Simning är ett bra alternativ för många hundar och kan både ske i friskvårds- och rehabiliteringssyfte.  Några exempel är att bygga muskler och forma ett snyggare yttre hos utställningshunden, att ge sporthunden en stark & frisk kropp och därmed minska skaderisken, för den överviktiga hunden, hundar som behöver belastningsfri rehabilitering efter skada och operation och kanske familjehunden som både vill ha mental stimulans och en sund kropp.

 

Din hund börjar alltid simma korta pass med flytväst och linor för att känna sig så trygg och att hitta rätt simteknik. Därefter ökar man på simtiden utefter hundens förutsättningar. Simupplägget i poolen är helt individuellt och anpassas bland annat efter grundkondition, fysiologiska förutsättningar och givetvis om din hund simmar i friskvård eller rehabsyfte.

Vår hundpool

Vår bassäng är 5x2,5m , uppvärmd till en behaglig träningstemperatur och fullt utrustad med Jetstream. Med hjälp av jetstream kan vi enkelt öka motståndet i vattnet och därmed effektivisera träningen ytterligare.

 

Efter simpasset duschar du enkelt och  bekvämt av din hund i direkt anslutning till poolen.  

 

På hundsimmet kommer ni att träffa våra hundfysioterapeuter Karin Oxenwaldt och Jessicah Gardson. De ansvarar för insimning och simträningen av såväl friskvårds- som rehabhundar.  Om ni är intresserade av att friskvårdssimma era hundar på egen hand bokar man först in sig på en simkörkortskurs tillsammans med Karin eller Jessicah. Därefter väljer man om man vill fortsätta simningen på egen hand med något av våra frisimkort eller med fortsatt hjälp.

Simträna hos oss

Välj mellan följande två alternativ:

 

Friskvårdssim (På egen hand eller med instruktör)

Läs mer här 

 

Rehabiliteringssim

Läs mer här

 

 

 

För frågor kring poolen och simmet, kontakta Linda Assegård på linda.a@goteborgshundarena.se eller 070-3610828.