logo_gha5

Träningstävling Lydnadsklass1-Elit

Under hösten kommer vi att arrangera träningstävlingar i lydnadsklass 1-Elit. Alla är välkomna, antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller.
Träningstävlingen ger er möjlighet att träna och testa på att tävla samt att belöna hundarna i tävlingsmässig situation.
Vad det gäller gruppmoment (platsliggning och sitt i grupp) vill vi att hundarna ska vara klara för tävlingsmässiga förhållanden innan man är med. Så ingen hund går upp och förstör för någon annan. Man kan självklart välja att hoppa över platsen och enbart köra de övriga momenten om man vill.
Träningstävlingen kommer att hållas i samarbete med Karin Fischer Kristiansson.

Presentation av Karin:
"Jag heter Karin Fischer Kristiansson och har hållit på med lydnad i över 10 år. Det började med storpudeln Alfons, efter mycket trixande så tog vi oss upp till elitklass och lyckades tillslut få ett andra pris. Han hade jätte svårt att hålla ihop i tävlingssituationen och när vi började komma på hur att hantera det så började han flirta med tjejer på platsliggningen..... Vid det laget hade jag börjat träna med den hund jag har idag, Qlura en bordercollie 5 år, så då blev Alfons pensionär

Jag och Qlura har varit med på 3 svenska mästerskap och har även fått äran att representera Sverige i landslaget vid tre tillfällen och nu ska vara med igen till nordiska mästerkapen i november 2013.

Jag tror att hade jag träningstävlat Alfons mer så hade vi nått fram till förstapriset till slut - men då hittade vi inte så många möjligheter till det. Så självklart tyckte jag det var en jätte bra idé när jag fick frågan av Tina - det är ju suveränt att tävlingsträna nu när det inte är så mycket tävlingssäsong och inomhus dessutom, för att vara klara för tävling till våren!
Väl mött!"

Efter att vi fått in alla anmälningar kommer mer precisa tider för samling mm.
Tävlingarna kommer att hållas på Göteborgs Hundarena, Stora hallen på Åskvädersgatan 1.
Kostnad 200kr per ekipage som betalas på plats.
Anmälan gör till Helena Eriksson på kurs@kungligahundar.se

 

Datum/tider
17/10 kl 18.00-ca 22.00, anmäl senast den 10/10
Hjärtligt Välkomna!