logo_gha5

Sponsorekipage

Karin Fischer Kristiansson och Chap

Karin rapporterar från årets lydnads-SM

Mitt och Chappens SM-äventyr
Jag och min Chapman kvalade in till SM på väldigt fina 304p i genomsnitt. Efter en kurs i våras lade vi om vår träning helt, det var såklart en stor chansning men som generalrepetition inför SM genomförde vi en fin tvådagars rankingtävling i Jönköping och det verkade som det nya träningsupplägget höll även för tävling. 
Årets SM 2019 ägde rum i Hallsberg, jag och Chappen åkte upp på onsdagen, tränade lite utanför den centralt belägna arenan och installerade mig i stugan. På torsdagen startade SM med veterinärbesiktning, lottning och provhund. Upplägget var i det närmaste precis som förra året på SM i Blekinge, 4 ringar, där momenten var uppdelade som följer: ring 1 fritt följ och inkallning, ring 2 fjärrdirigering, rutan och Z, ring 3 approrterings dirigering, runda momentet och vittring, i sista ringen, ring 4 var det gruppmoment. Varje deltagare gjorde 2 ringar per kvaldag, fredag och lördag, en ring på förmiddagen och en på eftermiddagen. Det var ständig aktivitet i alla ringar. Vi hade katalognummer 13 och drog startnummer C13. 
Vädret under kvalet bjöd på strålande sol, perfekt väder om man hade tillbringat dagen på en strand, det var lite väl varmt att tävla i. På fredag förmiddag började vi i ring 3, Chappen gjorde det väldigt fint förutom ett förargligt islag med klon i det öppna hindret, som kostade 8 poäng. På eftermiddagen gjorde vi 10/10 på gruppmomenten. På lördagen började vi i ring 1, ett fint fritt följ och en suuperfin inkallning som genererade i 10p från båda domarna. Sedan hade vi en ring kvar, ring 2. Jag laddade som jag brukar med Bruce Springsteen i öronen. Så var det då dags.. Vi började med fjärrdirigeringen, de första tre skiftena var distinkta och fina, sedan tappade jag bort mig och kommenderade stå istället för sitt, flera poäng bort. Därefter var det dags för skicket fram till cirkeln innan skicket till rutan, på uppvärmningen sprang Chap väldigt rakt och fint men nu vinklar han ut kraftigt åt vänster och efter många försök att få in honom i cirkeln lyckas jag tillslut backa in honom, men då hade jag redan använt för många kommandon och nollan är ett faktum och finalplatsen flög sin kos. 
När jag brutit ihop en stund, läs flera timmar, och kunde börja tänka klart igen så inser jag att jag nog bidrog till det sneda skicket pga hur jag värmde upp. Nåja, på´t igen.
Nu laddar vi för VM i Tjeckien 4-7 juli. Det är ju superbra att ha stöd och support från Göteborgs Hundarena för att kunna träna inomhus, dels för att träna i värme, det kommer vara väldigt varmt där nere i Prag samt för att kunna träna fokuserat oavsett vad vädergudarna har för åsikter.
// Karin och Vallhunden Chapman