logo_gha5

Kurser & Föreläsningar

Vi erbjuder utbildning för hundägare inom området friskvård & rehabilitering. Samtliga kurser hålls i vår friskvårdslokal.

Se vårt kursutbud nedan.

 

Simkörkortskurs

Simträning är en rolig, kontrollerad och avlastande träningsform som skonsamt bygger upp din hunds styrka, kondition, balans, och rörlighet. Det är ett utmärkt sätt att förebygga skada och ohälsa och en hund med god grundstyrka och kondition har dessutom bättre marginaler om olyckan väl är framme.

 

Innan du och din hund kan simma på egen hand hos oss behöver du först gå en simkörkortskurs. Kursen består av fem tillfällen. Här får du lära dig att simma din hund på egen hand. Vi simmar en hund i taget vilket ger deltagarna möjlighet att lära av varandra. Vi går även igenom hur simmet fungerar, ordnings- och säkerhetsrutiner samt enklare stretchövningar.

 

Efter avslutad kurs kan du fortsätta simträningen på egen hand med vårt frisimskort. De hundar och ägare som behöver mer tid och hjälp kan i stället fortsätta simma tillsammans med instruktör.  

5*1 tim

Max. 3-4 deltagare

Instruktör: Karin Oxenwaldt

Pris  1400 kr inkl kurskompendium och diplom

Aktuella kurser:

Torsdag 14 mars kl. 19.00 - 20.00

Övriga datum: 28/3, 4/4, 11/4, 18/4

1 plats kvar! 

Torsdag 25 april  kl. 19.15- 20.15

Övriga datum: 2/5, 9/5, 16/5,  23/5

Anmälan och övrig information:

För anmälan eller frågor angående kursen kontakta Karin Oxenwaldt på karin@goteborgshundarena.se  eller 0703-556800.

 

 

Balansbollskurs

Alla hundar behöver en god balans, koordination och stabilitet. En sådan minskar risken för skada och ökar prestationsnivån inom de flesta hundsporter och i vardagen.

 

Balansbollsträning är ett utmärkt och roligt sätt att förbättra din hunds balans, koordination, stabilitet och styrka. Dessutom får den mental stimulans. Här introducerar vi lättare grundövningar och utvecklar dessa utefter just dig och din hunds behov. Du får även ett individuellt träningsupplägg med tips och råd om hur ni ska jobba vidare på egen hand. Vi pratar även om vikten av en god balans & kroppskontroll. Praktik med egen hund.

3*1 tim

Instruktör: Karin Oxenwaldt

Pris: 750 kr inkl. kurskompendium & diplom 

Obs: Medtag egen boll. Balansbollar/dubbelbollar finns även att köpa hos Göteborgs Hundarena Hundsim, Friskvård & rehab. Köper du din boll i samband med kursen ges 15 % rabatt.

Aktuella kurser:

Onsdag 1 maj kl. 19.30- 20.30

Övriga datum: 8/5, 15/5

Anmälan och övrig information:

För anmälan eller frågor angående kursen kontakta Karin Oxenwaldt på karin@goteborgshundarena.se eller  0703-556800.

Massage & stretching för hemmabruk

Massagen har många positiva effekter på din hund. Den ökar  blodcirkulation och ämnesomsättning i muskulaturen, har en avslappnande effekt på spända muskler och förbättrar, i kombination med stretching, även elasticiteten i musklerna vilket gör att de kan arbeta mer korrekt. Därmed minskas skaderisken.

 

Massage har  en lugnande effekt på hela kroppen för båda parter och stärker även relationen mellan dig och din hund. Masserar du din hund regelbundet blir du även bättre på att upptäcka ev. förändringar och reaktioner

 

Här får du lära dig grunderna i massage och stretching för hemmabruk. Du får även praktisk träning på hur du kan göra en regelbunden grundkontroll av din hund i syfte upptäcka eventuella förändringar i päls, muskler, leder osv. Vi pratar även om hundens ytliga muskulatur och hur du kan förebygga skada och ohälsa på din växande, vuxna eller äldre hund.

3 tillfällen(3*2 tim) eller 2 tillfällen(2*3 tim)
Teori och praktik med egen hund.

Instruktör: Karin Oxenwaldt

Pris: 1395 kr

Aktuella kurser:

Onsdag 17 april  kl. 18.00 - 21.00

Övriga datum: 24/4 kl. 18.00-21.00

Anmälan och övrig information:

För anmälan eller frågor angående kursen kontakta Karin Oxenwaldt på karin@goteborgshundarena.seeller 0703-556800.

Att förebygga och vara redo

Alla önskar vi våra hundar ett långt och skadefritt liv. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig. En skada eller sjukdom kan komma både plötsligt och smygande samt drabba alla hundar oavsett användningsområde och ålder.  För att återgå till normal funktion eller bevara ett fulgott hundliv kan din hund då behöva någon form av rehabilitering. 

 

Tyvärr är det vanligt att man först i en akut situation börjar försöka lära sin hund att simma, masseras, stretchas, introducera nya övningar & hjälpmedel, hantering osv för att därefter kunna komma vidare i rehabiliteringsträningen. När hunden är stressad, har ont och dessutom inte kan röra sig som den brukar går inlärningen dock inte lika snabbt och smidigt som man önskar.

 

Varför vänta tills något händer? Om ni är väl förberedda utsätter du både dig och din hund för mindre stress. Då ni från början kan lägga fokus på rätt saker i träningen får din hund även möjlighet att återhämta sig snabbare och mer effektivt.

 

På ett positivt sätt lär vi din hund att acceptera hantering i de vanligaste positionerna hos veterinären, rehabpersonalen osv. Du får lära dig enklare massage och stretchingövningar samt hur du  gör en regelbunden grundkontroll av din hund i syfte att tidigt upptäcka ev. framtida problem i rörelseapparaten.  Vi introducerar vibrationsplattan, balansbolllar och lär in vanligt förekommande kroppskontrollsövningar.

 

I kursen ingår även ett simkörkort i grupp. Vi vänjer din hund vid bassängen och du får träning i hur du ska göra. Efter avslutad kurs har du därmed även möjlighet att fortsätta simma din hund på egen hand hos oss. Kursen består av 9 tillfällen

Instruktör: Karin Oxenwaldt

Pris: 2200kr inkl kurskompendium & diplom

Max 4 deltagare/kurs

Kursstart:

Torsdag 25 april kl. 18.00 - 19.00

Övriga datum: 2/5, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6, 11/6, 18/6

Anmälan och övrig information:

För anmälan eller frågor angående kursen kontakta Karin Oxenwaldt på karin@goteborgshundarena.se  eller 0703-556800.